Audax 2015-07-11

Deltagare:

Leif Greve, kapten
Bo-Einar Eriksson
Tell Hermanson
Timo Kemiläinen
Anders Teging

Audax i litet format
 
En gråmulen morgon med ca 14 grader kanske inte är så lockande en sommarlördag. Vi var fyra vid Norrviken och sedan anslöt Timo vid Vikskolan. För mig var det premiär med nya Cube cross och en annorlunda sittställning med kortare överrör.
Redan på Norrvikenleden slog motvinden emot. Den hårda motvind som på Yr kalls för "gentle breeze". Jag kom knappt upp över 20 km/h. Sedan gick Greven fram och drog hela vägen från Rotebro till Sigtuna och hem.
 
Det var mindre trafik än normalt ute på vägarana. Nästan tomt. Kanske ligger de och sover längre på semestern.
Vid skiljet i Åhusby tog Bo-Einar vägen mot Arlanda, medan vi övriga körde vänster över Norrsunda mot Sigtuna.

I Märsta körde vi mot Steninge och sedan asfaltsväg genom villaområden för att slippa backen över Valsta. Hos Tant Brun var det tomt i trädgården och solen bröt fram ordentligt när vi anlände så det var ingen tvekan om vi skulle sitta utomhus.

Det var dock fortfarande lite kyligt i luften när vi lämnade Sigtuna. I backen vid Kämpasten fick Timo kedjestopp vid framväxeln. Han fixade det, men kommer att köpa en ny framväxel. Efter korsningen mot Skokloster fick vi äntligen medvind och det blev genast nerrullning av armvärmare.

Vid Tillfället fruktade jag att flugorna skulle fira vår återkomst, men det var inte så illa, bara lite surr. Vid Kallhäll tog Timo och jag grusvägen över Järvafältet från Valles kiosk (Björkliden) till Viby. Distansen blev 87 km och snittet 24,5 Km/h. Premiären på nya cykeln gick väl bra, men Greven rullade ifrån mig i alla nerförsbackar. Kanske är det däcken som är trögrullade.
   
 
 2015-07-12 Telll
© Audax 22,5