Audax 2015-06-27

Deltagare:

Daniel Säfström, kapten
Bo-Einar Eriksson
Ulf Eweman, photo
Elly Forshell
Leif Greve
Niklas Heinermark
Tommy Heinermark
Tell Hermanson, rapporteur
Timo Kemiläinen
Daniel Lim
Bo Sjöberg
Anders Teging


Den bästa audaxen
Medvind, jämn fart och flera fikapauser. De är ingredienserna för en lyckad audax. Idag hade vi allt på plats. Vid målgång snarare uppfriskad än trött och sliten.
Uppställning vid Hökeriet. Bo-Einar testar ny hjälmtyp.
Stor uppställning med 12 deltagare efter midsommar, det lovar gott för sommarens audaxturer. Dagen började med ovanligt gles trafik, vilket gjorde utfarten lugnare än normalt. Självfallet har ännu inget hänt med farthindren vid Rotebro. Där fick vi också en hetsig omkörning av en bil med släp som gick på fel sida av trafikdelaren, som den också slog i rejält.

För första gången på länge åkte vi förbi Skånelavägen. Istället rakr fram på Almungevägen till Kimsta. Vägen mot Starrmossen är nu min absoluta favorit. Första stopp vid Arlanda. Sedan vidare mot Lunda Livs. Eftersom vi var tidigare än vanligt och solen skön blev det ett riktigt fikastopp. Kaffe och wienerbröd 13 kr. Bara IKEA kan slå det.

Efter Gådersta tog vi direkt mot Närtunaby. Seadn flöt det på skönt mot Hökeriet. Där fick vi genast långbordet utomhus och njöt av solen, fast regnmolnet tornade upp sig allt närmare. I Lindholmen kände vi regndroppar, men vi körde ifrån regnet utan att bli blöta.

På sluttampen blev det Norrvikenleden istället för skogen. Det passade mig utmärkt med smala racerdäck.

Denna gång ingen avstickare mot Gottröra så det blev 96 km med ett rullsnitt om 24,5 km/h.
Grevens nya carbonracer med hydrauliska skivbromsar väckte beundran. Niklas ser häpet på när erfarna audaxledare fixar hans punktering med elegant lagaarbete.
Uffes foton: flickr.com
 2015-06-28 Telll
© Audax 22,5