Audax 2015-06-12

Deltagare: (Vättern)
Daniel Säfström, kapten
Helena Boström Magnusson
Ulf Eweman. photo
Tell Hermanson, rapporteur
Jan-Olov Jansson
Urban Sturk
 

Deltagare: (Classic 13 juni)
Bo-Einar Eriksson, kapten
Toni Aigner
Elly Forshell
Anders Teging
Charles Stourm rundar Vättern
Audaxgruppens satsning på V'ätternrundan blev i form av en mindre trupp än ursprungligen planerat. Uppkallad efter den allra förste audax-kaptenen Charles Stourm, så hade den femhövdade skaran ett tungt ansvar.
 
Redan i startfållan upptäckte vi Urban Sturk och därmed växte gruppen med 20 procent och vi sex startade kl 22:06 då det fortfarande inte hunnit bli så mörkt att framlampa var nödvändigt.

Efter någon timme var det dags att tända lampan och sedan blev det ordentligt mörkt. Vi körde förbi depån i Ödeshög och siktade in oss på Gränna. Den depån låg dock ganska långt efter Gränna så den var sannerligen efterlängtad. Min pakethållare hade vibrerat loss på Grännas kullerstensgata, men gick att dra till med en insexnyckel.

Jag tryckte in mig banan, bulle, gurka och sköljde ner med blåbärssoppa och kaffe. På med regnjacka för det kändes ruggigt kallt. Sedan upp igen mot Jönköping. Kände omgående att jag tryckt in mig lite för häftigt, illamåendet kom som ett brev på posten.

I Jönköping vankades det köttbullar och mos. Jag vågade inte äta något med den oroliga magen. Daniel och Helena tog en power nap. De hade inte sovit innan loppet, vilket vi andra hade gjort. Iväg mot Fagerhult. Den depån körde vi förbi och när morgonljuset kommit fram var vi framme i Hjo. Här bjöds på lasagne och nu var min mage redo igen för käk.

Depån i Karlsborg körde vi förbi, medan Boviken blev ett ganska kort stopp. Nu var det en hel del klungor som körde förbi oss. Kapten Daniel var på hugget och såg till att de omkörande höll ordentligt avstånd från vår grupp. Daniel fick verkligen jobba som kapten. Vi andra blev totalt ansvarslösa och frågade ideligen kapten "när är vi framme?", "hur långt är det till nästa depå?" osv.
 
Äntligen framme i Motala efter 14h 02m. Perfekta förhållanden och bra gruoppcykling.
Hemmafronten
Samtidigt med Vättern körde ett mindre gäng en vanlig audax-tur.
Ulfs bilder från Vätterrn: https://flic.kr/s/aHskdGu9e6
 2015-06-16 Telll
© Audax 22,5