Audax 2015-05-23

Deltagare:

Daniel Säfström, kapten
Helena Boström Magnusson
Tommy Heinermark
Tell Hermanson, rapporteur
Lars Karlsson
Ylva Karlsson
Timo Kemiläinen
Olof Löfman
Mark Rowlands
Bo Sjöberg
Urban Sturk
Anders Teging
Hans Tilstam
Björn Westrup
Gizella Vizler Lindberg


Piccolo Fondo - Norrviken-Uppsala-Norrviken
Efter Roslagsvåren förra helgen var det åter dags för en längre tur inför Vätternrundan. Eftersom det var samma helg som det nedlagda Gran Fondo gick i fjol fick den här banan namnet Piccolo Fondo.

Det blev till idel välkända platser från tidigare säsonger. Större delen av rundan blev enligt den gamla BUB-rundan. Vi kunde pricka av både Knivsta och Örsundbro, men bytte Bålsta mot Sigtuna.

Var det inte hård motvind så var det hård kantvind ända fram till Örsundsbro. Daniel och Bosse var starka och drog gruppen jämnt och fint.

Först bland strul var det jag som krånglade med ett sedan tidigare känt problem. Bakhjulet drogs snett i uppförsbackar. Efter en stenhård åtdragning av snabbkopplingen höll hjulet sig rakt resten av färden. Detta får inte upprepas. Tugnut beställd!

Gruppens första punka kom i Bollstanäs, den andra vid Stabby gård, den tredje vid Valsta och den sista vid Arlandastad. Dessutom fick vi ett ekerbrott.

Efter Örsundsbro fick vi vinden med. Det kändes verkligen lätt och farten ökade. Efter Övergarn svängde vi vänster mot Arlanda och Skokloster. Sedan raka vägen till Sigtuna över Erikssund.

Medan pausen i Örsundsbro blev mycket kort, bara in och ut i närbutiken blev stoppen i Knivsta och Sigtuna desto längre. Det var för kallt för att sitta ute i Knivsta. Vi fyllde ut alla lediga platser inne i bageriet. I Sigtuna blev det Gyllene Våfflan nere vid vattnet. De flesta satsade på mjölmat - våffla eller pannkaka. Hamburgare hade man nog stått sig bättre på.

Det blev en fin genomkörare inför Vättern. Men man ska aldrig ha en viktig tid att passa när man ger sig ut på långtur. Det är omöjligt att förutse alla stopp. Det gick dock bra denna gång, men det såg lite hotande ut inför en resa senare på kvällen.
 
 
 2015-05-24 Telll
© Audax 22,5