Audax 2015-05-16

Deltagare:

Daniel Säfström, kapten
Toni Aigner
Bo Berglund
Carla Corda
Bo-Einar Eriksson
Ulf Eweman. photo
Kenneth Fant
Leif Greve
Hans Erik Hansson
Tell Hermanson, rapporteur
Linda Jonsson
Lars Karlsson
Timo Kemiläinen
Mark Rowlands
Bo Sjöberg
Hans Tilstam

Hommage à Roslagsvåren
 
Vaknade redan 05:30. Termometern stod på -0,5 grader. Vad är detta, en lördag i maj? Jo, temperaturen segade sig upp, men vid 8 var den inte mer än 8 grader.

För mig var detta premiären med den nya sadeln med utskuret mittparti. Idén kom från Kenneths berättelse om faran med Brooks för äldre män. 

Visserligen hade denna unika tur till minne av Roslagsvåren annonserats på Frdrrikshofs webbsida, men det var bara idel välkända ansikten vid starten. Nu upptäckte vi att startplatsen hade toaletter, vilket är ett måste för en hållbar startplats.

Vid Vikskolan i Upplands Väsby återstartade vi, men jag såg ingen spm startade därifrån. Däremot fanns ett annat gäng där.
Vid Hargs Bro vek vi av mot höger för Roslagsvårsbanan.

Underbar cykling på välkända vägar, men som ändå kändes fräscha i försommargrönska. 

Vid Gottröra var bensinstationen numera Ingo. Flera gick in och köpte bl,a korv. Sedan tiilbaka på den välkända vägen mot Närtuna. Först vi Malmby blev det nytt. Istället för at svänga höger körde vi rakt på. 

Äntligen Rimbo. Självfallet var konditoriets utesevering full av cyklister. Fredrikshofvare! Fast när vi var klara med vårt inköp av korvmacka med kaffe var den tidigare gruppen på väg därifrån.

Efter Finsta konmer den tristaste delen av Roslgsloppbanan. På Risla-vägen är det grustag och jordvallar längs vägen. Sedan in på den trevligae vägen mot Sättra.

I Brottby tog vi den andra riktiga rasten. Kaffe och bulle smakde bra.

Kapten Daniel och parhästen Bosse Sjöberg ledde gruppen i perfekt takt 
Vid målet vid Norrvikens IP var det en liten restgrupp spm var mycket nöjd med dagens tur.
Vår distans blev 143, 7 km och snittet 24,7 kmh.

På vägen hem var det skönt att veta att sadelskyddet ovanpå den nya hårda sadeln funkat bra. Den hårda sadeln kommer säkert bli bra.

   
 
 2015-04-04 Telll
© Audax 22,5