Audax 2014-04-18

Deltagare:
Daniel Säfström, kapten
Bo-Einar Eriksson
Ulf Eweman, photo
Kenneth Fant
Tommy Heinermark
Tell Hermanson, rapporteurSkön våraudax med nordlig vind

Vaknade med termometern på minusgrader. Det tog emot att gå upp. Samlingsplatsen vid Norrviken IP ser ganska öde ut. Om det regnar blir det inte roligt om man kommer för tidigt.

Desto positivare blev åsynen av en audaxveterans återkomst: Kenneth Fant. Han hade en ny Thorn Club Tour med S/S-kopplingar. En riktig audax-cruiser, som klarar grusvägar.

Så fort solen tittar fram glömmer man eländet med morgonkyla. Allt är förlåtet och det är underbart att cykla till lärkans drill.

Nordlig och nordvästlig vind har präglat denna säsongsupptakt. Idag fick vi den emot upp till Arlanda, sedan var det ganska förligt resten av vägen.

Istället för den normala vägen över Skånela fortsatte vi på Almungevägen upp till Kimsta där vi tog vänster till Starrmossen. Fantasiskt fin väg utan någon trafik. Den vägen slutade vid det vanliga Arlandastoppet.
Förbi Arlanda och sedan vänster mot Åsby. Vid landingsbanans ände tog vi grusvägen mot Sigridsholm som till slut landar vid Lunda Livs. Vi gick in i butiken, men fikade inte denna gång, utan väntade på Tommy och Bo-Einar som tog vägen över Åsby för att slippa grusvägen.

Vid Lunda Livs hade en skara samlats för att få se och lära om ett "hållbart avloppssystem", som var en stor behållare med rör.

Hökeriet bjöd på en ny sorts smörgås, som såg lite mindre ut, men den var verkligen mättande. I solgasset utanför njöt vi bland kycklingar och kaniner.

På Skålhamravägen vek vi av mot Svartrökarna, men åkte onte ända fram till rondellen på Frestavägen. Istället tog vi vänster i sista kurvan för att kolla ett fik som Tommy hade upptäckt en vecka tidigare. Stället heter Café Spiltan och är öppet fre-sön 11-16.

Vi fortsatte vägen österut och kom till Frestavägen, där vi körde mot Hagby. I den branta backen upp mot Väsjöbacken låg en jättestor kartong, som troligen ramlat av ett släpp på väg till Hagbytippen. Tommy stannade och lämpade den av vägen.

Fastän jag cyklat mycket på vägarna norröver, känns de nya och fräscha, särskilt när man tar de från annat än de vanliga hållet.

Kapten Daniel drog från start till mål och mesta delen av turen skedde på ett led.

Distans 96 km 23,8 km/h

 
   
 
 2015-04-20 Telll
© Audax 22,5