Audax 2015-03-28

Deltagare:

Daniel Säfström, kapten
Göran Demnert
Bo-Einar Eriksson
Ulf Eweman, photo
Leif Greve
Timo Kemiläinen
Tell Hermanson
Olle Jansson
Daniel Lim
Mark Rowlands
Ralph Sandbacka
Urban Sturk
Hans Tilstam
Dubbel-premiär Audax 2015!
 

Det var inte bara vårpremiär för Audax lördagen den 28 Mars – det var premiär för ett helt nytt koncept. Daniel hade till i år gjort vad man numer kallar en ”Total Makeover” med ny startplats (Norrvikens IP), ny startid (08:50), ny bansträckning (Norrviken - Gottröra ), nygamla+nytt fikaställe (Lunda, Gottröra samt Hökeriet i Granby utanför Lindholmen) samt kaptensbindel i fin lite ljusare koboltblå nyans.  

Daniel L bjöd också på ett nytt klädkoncept med jackan innerst och kortärmad tröja ytterst. Turen blev väl inte helt fulltecknad men vi å andra sidan 2 debutanter, Urban? S och Göran. Göran har en blogg där han funderar ibland http://goransfunderingar.blogspot.se/ .

Först i fint tempo upp till Arlanda för ett bio-break med gruppfoto. Också det en del i det nya konceptet att ta foto vid första bästa paus för att folk skall hem (förr brukade vi hinna till Knivsta i alla fall). Sen vidare till Lunda. Nytt här var också att Bo-Einar stod längst fram första gången på 12 år. Klockan började nu bli lunchdags så en del ville fika. När Olle J visade sig ha punka rusade alla in i butiken för mer fika. Där inne satt Tell på enda stolen och ville att alla skulle ut igen och supporta Olle… Fikat på Lunda är osannolikt billigt 6 kr för kaffe ur termos plus 5,90 för valfri bulle. När jag fikar hos dottern på Espresso House inne på Vasagatan kostar samma med 50% personal rabatt 49 kr. Ouch.

Efter Lunda började en del komma i tidsnöd inkl er rapporteur – vi hoppade över Gottröra svängen och genade via Roslags-mellan mot Kårsta och Frösunda. Det märktes att det var premiär-tur och de rätta benen fanns väl inte riktigt. Solen började faktiskt titta fram en aning efter en kylig och blsåsig inledning.

Hökeriet i Granby Gård  var en trevlig liten rustikt inredd butik med servering/bistro som sålde fika, mat och konst i ett litet torp tillhörande Granby Gård. Gårdens husmor serverade hembakta surdegskakor med färskost och nötrulle som producerats på gården. Smarrigt. http://hokeriet.se/

Sen tillbaks till Norrviken IP via Vallentuna (med ett osannlikt snurrande) och Skålhamra/Gudbyvägen genom Bollstanäs och framme vid IP’t  14:30 kanske.

Hans Tilstam


 
 
 2015-04-01 Telll
© Audax 22,5